eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Schengen writing on airport arrivals
Nyitókép: robypangy/Getty Images

Kitilthatták a schengeni övezetből a magyarellenes Balogá-családot

Az elmúlt időszakban számos magyarellenes döntést harcoltak ki.

„Öt évre kitiltották a schengeni övezetből Viktor Balogát és feleségét, valamint fiukat, Munkács polgármesterét, Andrij Balogát” – írta forrásaira hivatkozva Pavlo Fedak zsurnaliszta még január 19-én Telegram-csatornáján.

A karpatalja.ma a fentiek kapcsán megjegyezi, az újságíró nem tudta kész tényként közölni a kitiltást, feleleveníti azonban, hogy a Magyarország által előirányozott lépésben nincs semmi meglepő, hisz Balogáék az elmúlt időszakban számos magyarellenes döntést harcoltak ki.

A turulmadár munkácsi eltávolítását követően a magyar zászlók, feliratok is eltűntek a munkácsi kistérségből és magyar vezetők elbocsátása is kezdetét vette.

Magyarországi sajtóértesülések szerint a síelésre induló Balogáékat a napokban az egyik nyugati határátkelőnél visszafordították – teszi hozzá a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×