eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, az Országházban 2020. március 11-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kemény hangot ütött meg Menczer Tamás a kárpátaljai magyarellenes ukrán lépések miatt

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arra szólította fel a munkácsi kistérség helyi vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat.

Ahogy arról az Infostart még szerdán beszámolt leszerelték a magyar nyelvű táblákat a derceni Munkács Futball Akadémia oldaláról. Sőt, Több magyar vezetőt is előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül távolítottak el a pozíciójából. Menesztették állásából többek között Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját, ahogy a derceni kultúrház is vezető és dolgozók nélkül maradt.

Ezek után Menczer Tamás csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett bejegyezésében úgy fogalmazott: "nem pontosan értjük, hogy a magyarellenes döntések és intézkedések hogyan segítik az Oroszország ellen vívott háborúban Ukrajnát.".

Egyúttal leszögezte: a magyarellenes döntések és cselekedetek természetesen elfogadhatatlanok, "elítéljük azt, ami történt".

"Ha Ukrajna az Európai Unió tagja akar lenni, akkor elfogadhatatlan egy nemzeti közösség folyamatos és szisztematikus zaklatása, jogfosztása" - jelezte az államtitkár.

Menczer Tamás mindezt arra reagálva tette közzé. hogy az utóbbi napokban magyar zászlókat és feliratokat távolítottak el a munkácsi járásban, valamint azonnali hatállyal felbontották a munkácsi magyar tannyelvű iskola köztiszteletben álló igazgatójának, Schink Istvánnak a munkaszerződését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×