eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az olasz rendőrség által közreadott kép Matteo Messina Denaro olasz maffiavezérről (j) az őrizetbe vétele után Palermóban 2023. január 16-án. Az ország legkeresettebb maffiafőnöke három évtizede volt szökésben. Denarót a maffiaellenes ügyészek, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában játszott szerepe miatt távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA

Világbajnoki gólkirály is ott volt az olasz maffiafőnök elfogásánál

Toto Schillaci is szemtanúja volt annak az akciónak, amelyben őrizetbe vették a Cosa Nostra főnökét Palermóban.

Az 1990-es labdarúgó-világbajnokság legértékesebb játékosának választott Toto Schillaci arról mesélt egy olasz lapnak, hogy akaratlanul is szemtanúja volt annak az akciónak, amely során elfogták a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet vezetőjeként ismert és 1993 óta körözött Matteo Messina Denarót. Erről az Infostarton is beszámoltunk.

Az olaszországi világbajnokság gólkirálya a Corriere dello Sportnak beszélt. "A kórháznál vártam, hogy bemenjek, aztán egyszer csak azt láttam, hogy egy csomó maszkos rendőr érkezik és mindenkinek megtiltották a további mozgást".

Az 58 éves, korábbi Juventus- és Inter-csatár egész pontosan egy bár előtt álldogált, mert cigarettázott. Túl sokat nem látott, mert amikor megjöttek a csuklyás rendőrök, már senki sem mozoghatott - idézi a lap az 1990-es világbajnokság gólkirályát.

Mindez azért is érdekes, mert Matteo Messina Denarót állítólag a klinikához közeli egyik utcában, egy bár küszöbén vették őrizetbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×