eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Járókelők a londoni London hídon 2022. november 17-én. A pénzügyminiszter ezen a napon ismerteti a parlamentben a három héttel korábban megalakult brit kormány tervét a romló gazdasági folyamatok visszafordítására. Az előző hónapban az infláció az utóbbi negyven év legmagasabb szintjére emelkedett, és ez a gazdaság visszaesésével párosul.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Autóból lövöldöztek Londonban - sebesültek

A Scotland Yard tájékoztatása szerint három nő és egy hétéves kislány szenvedett lőtt sérüléseket.

Négyen megsebesültek szombaton Londonban, miután egy autóból egyelőre ismeretlen tettesek lövéseket adtak le.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint három nő és egy hétéves kislány szenvedett lőtt sérüléseket.

Az incidens a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közelében történt, a St. Aloysius katolikus templomnál, ahol éppen gyászszertartás zajlott.

A három felnőtt közül kettőnek a sérülései nem életveszélyesek, egyikük azonban potenciálisan maradandó sérüléseket szenvedett - áll a londoni rendőrség szombat esti tájékoztatójában.

A Scotland Yard szerint a kislány állapotáról egyelőre nincs részletes értesülés.

A négy sérültet kórházba szállították.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az előzetes vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy a lövéseket egy mozgó járműből adták le, amely elhajtott a helyszínről. Őrizetbe vétel egyelőre nem történt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×