eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Cristiano Ronaldo portugál futballcsillag az élettársa, Georgina Rodríguez mellett, amint bemutatják az an-Nászr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án. Az ötszörös aranylabdás, 37 éves Ronaldo 2022. december 30-án két évre a szaúdi klubhoz szerződött.
Nyitókép: MTI/AP/Amr Nabil

Súlyos törvényszegést is megengednek Ronaldónak és barátnőjének Szaúd-Arábiában

A szigorú törvényeiről ismert országban nem élhetnek egy fedél alatt azok a párok, amelyek tagjai nem házasodtak össze – és ez bizony Cristiano Ronaldóra és Georgina Rodriguezre is igaz.

Az Al-Nasszr futballcsapatához a közelmúltban leszerződött portugál játékos rekord fizetést kap vadonatúj klubjától, de nagy kérdés volt, hogy a Szaúd-Arábiába vele utazó spanyol influenszer-modell barátnője és ő vajon kivételt képez-e a helyi rendelkezések alól.

Szaúdi jogi szakértők azóta megerősítették, hogy a hatóságok valóban szemet hunynak afölött, hogy a csatár és barátnője nem házas: együtt költözhetnek be luxusotthonukba a Euronews cikke szerint.

A spanyol EFE szerint Ronaldo státusza meglehetősen valószínűtlenné teszi azt, hogy megbüntessék: két helyi ügyvédet is megkérdeztek az ügyben, akik szerint

valószínűtlen, hogy a hatóságok lépéseket kezdeményeznének

a korábban a Real Madrid, a Juventus és a Manchester United színeiben játszó sportolóval szemben.

"A szaúd-arábiai hatóságok jelenleg nem fognak ebbe a külföldieket érintő ügybe beleavatkozni, bár a törvény továbbra is tiltja azok együttélését, akik nem házasok" – tette hozzá egy másik szakértő. Ennek ellenére a párosnak be kell tartania a helyi viselkedési normákat, Rodrigueznek konzervatívabban kell majd például öltözködnie. Az országban a nők térdüket és vállukat sem mutathatják meg.

A jövőben az sem elképzelhetetlen, hogy egyes előírások változnak majd az országban, amely igyekszik modernizálni mindennapjait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×