eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
COVID‑19 virus destruction on a black background.
Nyitókép: Yuichiro Chino/Getty Images

Sosem haltak meg annyian koronavírus miatt Japánban, mint ma

A japán egészségügyi minisztérium adatai szerint szerdán 415 halálos áldozata volt a Covid-19-nek.

A tájékoztatás szerint szerdán 216 219 új koronavírusos esetet regisztráltak Japánban, ami az egy héttel korábbi helyzethez képest 4 százalékos emelkedést mutat. A pandémia kitörése óta a legtöbb, 260 ezer új koronavírus-fertőzöttet egy augusztusi napon regisztrálták az ázsiai szigetországban.

Az elmúlt hét napban Japánban szökött a legmagasabbra a megerősített koronavírus-fertőzöttek száma, és az Egyesült Államok mögött a második legmagasabb volt a Covid-19 okozta halálozás is - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Miután Kínában a járványellenes korlátozások december eleji feloldása óta drámaian megemelkedtek a koronavírusos esetek, a japán hatóságok kedden elrendelték a kötelező koronavírustesztet mindazok esetében, akik a szárazföldi Kínából érkeznek a szigetországba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×