eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az Orosz Föderáció Polgári Védelmi, Vészhelyzeti és Természeti Katasztrófavédelmi Hivatala (Emercom) által közreadott képen lángokban állnak a Mega bevásárlóközpont üzletei, miután az épületegyüttesben tűz ütött ki az orosz fővárostól északra található Himkiben 2022. december 9-én. Az egyelőre ismeretlen okból keletkezett tűzesetben legalább egy ember életét vesztette. A lángok mintegy hétezer négyzetméterre terjednek ki.
Nyitókép: MTI/EPA/Emercom

Halálos áldozata is van az orosz plázatűznek

Legalább egy ember életét vesztette, amikor tűz ütött ki az egyik legnagyobb bevásárlóközpontban Moszkva közelében.

A tűz következtében a Himkiben található Mega bevásárlóközpont épületének teteje beomlott, megnehezítve a tűzoltók munkáját - tájékoztatott az illetékes minisztérium. A hatóságok szerint a lángok mintegy hétezer négyzetméterre terjednek ki.

A tűzről készült felvételek bejárták a világhálót.

A tűzeset okainak kiderítését a nagyobb bűncselekményeket vizsgáló orosz Nyomozó Bizottságra (SZK) bízták. A moszkvai regionális mentőszolgálatok vezetője szerint az okozhatta a tüzet, hogy a helyszíni javítási munkák során megsértették a biztonsági előírásokat. Az Interfax orosz hírügynökség úgy tudja, hogy

a hatóságok a szándékos gyújtogatás lehetőségét is vizsgálják.

A Mega számos nyugati kereskedelmi lánc üzletének adott otthont az ukrajnai háború előtt, köztük az egyik első IKEA áruháznak Moszkva környékén. Himki az orosz fővárostól északra található, hét kilométerre a seremetyjevói nemzetközi repülőtértől.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×