eur:
394.93
usd:
367.73
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről egy moszkvai sajtóértekezleten. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertőzéssel.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Mégsem akármikor tárgyalna a Kreml

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő Antony Blinken amerikai külügyminiszternek árulta el, mi történik még a béketárgyalások lehetséges megkezdése előtt.

Oroszország kész a tartós békére, de a "különleges hadművelet" céljainak megvalósítása előtt nem lát esélyt a tárgyalásokra - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Peszkov Antony Blinken amerikai külügyminiszternek a The Wall Street Journal fórumán tett kijelentését kommentálta, miszerint az ukrajnai konfliktusnak "igazságos és tartós békével" kell véget érnie.

"Abban egyet tudunk érteni, hogy a történések végereménye egy igazságos és tartós béke kell, hogy legyen. De ami a tárgyalások kilátásait illeti, jelenleg nem látjuk őket" - mondta Peszkov.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az előfeltétele egy ilyen tárgyalásnak, az államfő szóvivője azt mondta, hogy "egy különleges hadművelet céljait kell elérni".

"Az Oroszországi Föderációnak el kell érnie céljait és azokat el is fogja érni" - hangoztatta a szóvivő.

Peszkov "provokációnak" minősítette azokat az információkat, amelyek szerint a mozgósítás újabb hulláma várható, és hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben nem máshonnan, hanem csakis hivatalos forrásból kell tájékozódni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×