eur:
394.47
usd:
364.25
bux:
71117.61
2024. július 8. hétfő Ellák
Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka megbeszélést folytat Ruszin-Szendi Romulusz altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával (háttal) a Sándor-palotában 2022. november 3-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar köztársasági elnök már Kijevben lehet

Novák Katalin az éjszakai vonat út után ma reggel már megérkezett Kijevbe - értesült az ATV.

A háború kezdete óta ez lesz a legmagasabb szintű látogatás a magyar állam részéről az ukrán fővárosba. Arról pénteken az Infostarton is beszámoltunk, hogy Novák Katalin valószínűleg Ukrajnába látogat. A Magyar Nemzet megkeresésére az értesülést nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Azt a választ adták, hogy "a köztársasági elnök tervezett programjairól a Sándor-palota mindig a kellő időben ad tájékoztatást".

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×