eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti elnöke nyilatkozik a törvényhozás, a Kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. december 5-én. Pelosi felkérte  a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást Donald Trump elnök ellen.
Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Távozik az amerikai képviselőház demokrata párti elnöke

Nancy Pelosi az első nő, aki ezt a befolyásos tisztséget betöltötte.

A demokrata párti politikus egy nappal azután jelentette be távozását, hogy az amerikai törvényhozás alsóházban a republikánusok szűk többséget szereztek a félidős választásokat követően.

A 82 éves kaliforniai liberális politikus, aki már kétszer volt házelnök, bejelentette ugyanakkor, hogy a törvényhozásban marad, és ahhoz hasonlóan, ahogy három és fél évtizeden keresztül tette, San Franciscót fogja képviselni.

Hakeem Jeffries New York-i képviselő megpróbálhatja átvenni a helyét az újjáalakuló képviselőház első számú demokratájaként. Jeffries lenne az első fekete törvényhozó, aki az egyik nagy párt frakcióját vezetné a kongresszusban.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×