eur:
395.03
usd:
367.7
bux:
71430.98
2024. július 2. kedd Ottó
Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond JD Vance republikánus ohiói szenátorjelölt választási kampányrendezvényén Vandialában 2022. november 7-én. A félidős kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Conroy

Donald Trump bejelentette: ismét indul az elnöki tisztségért

A volt amerikai elnök helyi idő szerint kedd este Floridában közölte szándékát.

Donald Trump a Mar-a-Lago nevű rezidenciáján tartott beszédében azt ígérte, ez a kampány nem róla szól, hanem az amerikai emberekkel közösen zajlik majd, és azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek az embereket érintik.

Azonnal felveszem a harcot az inflációval – jelentette ki a republikánus politikus. Alacsony adókat, a szülők jogának megóvását és az országot megbénító túlszabályozás megszüntetését ígérte. A családok védelmét is kilátásba helyezte, mert ezek szerinte "az amerikai élet középpontját" jelentik.

Úgy fogalmazott, hogy befejezi Joe Biden jelenlegi elnök "háborúját az amerikai energiatermelés ellen", és intézkedik arról, hogy az energiaárak csökkenjenek. Szerinte a mostani kampány sokkal könnyebb lesz, mint négy éve, mert most látják, hogy az elmúlt két évben mi romlott el, és mit kell visszaállítani. A nemzetközi kapcsolatokban szintén azt képviseli majd, ami első elnöki időszakát jellemezte – fejtette ki.

Ismét "Amerika lesz az első", minden politikai intézkedésben ez érvényesül majd, "Amerika visszatérése most kezdődik" – ígérte Donald Trump, miután bejelentette, ismét versenybe száll az elnöki pozícióért.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×