eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az orosz hadsereg egyik RS-24 Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétáját szállítják a náci Németország felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából tartandó katonai díszszemle éjszakai próbájára a moszkvai Vörös térre 2020. június 18-án. A járvány miatt május 9-én elmaradt katonai parádét  június 24-én tartják meg.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Brit hírszerzés: lelövéssel fenyegetik a dezertálni akaró orosz katonákat

Aki dezertálni szeretne, saját nemzettársai puskacsövével kell, hogy szembenézzen, a rossz morál miatt van erre szükség - állítják a nyugati kémek.

Az orosz hadsereg valószínűleg a visszavonulási útvonalakat lezáró és a dezertőröket fegyverrel fenyegető egységeket vonultatott fel az Ukrajnában bevetett alakulatok mögött, mivel gyenge a harctéri morál és előfordul, hogy a katonák nem akarnak harcolni - áll a brit katonai hírszerzés pénteken ismertetett helyzetértékelésében.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett hírszerzési értesülés szerint ezek a mögöttes egységek a támadó műveletek végrehajtásának kikényszerítése végett

azzal fenyegetik a visszavonuló orosz katonákat, hogy lelövik őket.

A tárca megjegyzi, hogy Oroszország ilyen alakulatokat már korábbi konfliktusokban is bevetett.

A brit katonai hírszerzés szerint valószínűsíthető, hogy az orosz tábornokok egy ideje elvárják a beosztott parancsnokoktól a dezertőrök elleni fegyverhasználatot, és ennek része lehet olyan felhatalmazás is, hogy a parancsszegőket egy figyelmeztetés után agyon kell lőni.

A tábornokok emellett valószínűleg akár a védők haláláig tartani akarják a védelmi pozíciókat is - fogalmaz a londoni hírszerzési tájékoztatás.

A brit katonai hírszerzés szerint a dezertőrök elleni fegyverhasználat taktikája jó eséllyel az Ukrajnában bevetett orosz alakulatok

  • gyenge minőségét,
  • alacsony morálját és
  • a fegyelem hiányát

tükrözi.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×