eur:
394.14
usd:
363.79
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Varga Judit/Facebook

Varga Judit: haladékot kapott Magyarország

Az európai uniós tagországok bel- és igazságügyi minisztereinek ülésén a tagállamok úgy döntöttek, hogy két hónappal, december 19-ig meghosszabbítják a kondicionalitási eljárásban lefektetett határidőt – közölte a magyar igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Varga Judit a bejegyzésben a határidő meghosszabbításáról született döntést az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében hozott magyar vállalások szakmaiságával és hatékony megvalósításával magyarázta.

Azt írta: a kormány 17 vállalásban állapodott meg az Európai Bizottsággal, ezek döntő részéhez a szükséges törvényjavaslatokat előterjesztették, melyeket az Országgyűlés már el is fogadott.

A tárcavezető szerint a tagállamok döntése most lehetőséget ad arra, hogy a folyamat sikeresen lezáruljon. Ez nemcsak a törvények elfogadását és hatályba lépését jelenti, hanem a végrehajtásukat is, különös tekintettel az Integritás Hatóság felállítására.

Ez a kölcsönös tiszteleten alapuló, konstruktív párbeszéd eredménye – fogalmazott Varga Judit.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×