eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A címvédő norvég Magnus Carlsen az orosz Jan Nyepomnyascsij ellen játszik a dubaji sakkvilágbajnoki döntő második mérkőzésén 2021. november 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Elemzés: száznál is több alkalommal csalhatott Hans Niemann sakkozó

A világbajnok Magnus Carlsen előbb burkoltan, majd nyíltabban vádolta csalással.

A gyanú szerint Hans Niemann rezgő análgyöngyökkel csalhatott, ezeken keresztül kapott jelzést egy külső segítségtől az élőben közvetített meccsen.

Bár tagadta a csalást, a Chess.com végigelemezte a sportoló online pályafutását, és azt találta, csalásainak száma száz körül lehet, és még 2020-ban is voltak gyanús játszmái. A vizsgálatot a Wall Street Journal hozta nyilvánosságra – írja a Telex.hu.

A 72 oldalas jelentés azt is megemlíti, hogy

a sakkozó fejlődési pályája is gyanúsan szembemegy a megszokottal.

A jelentés szerint a Chess.com a csalásra utaló jelekkel már 2020-ban is szembesítette a sakkozót, aki miután elismerte a csalást, egy darabig ki volt tiltva a platformról. A visszatérésről üzenetváltásban egyeztetett a platform és a sakkozó, erről képernyőfotók is vannak.

A Chess.com a dokumentum szerint több irányból elemzi a gyanús játszmákat: a lépéseket összeveti a sakkprogramok által javasoltakkal, tanulmányozza a játékosok addigi teljesítményét, monitorozza, hogy a játékos mit csinál a gépén a játszma mellett, megnyit-e böngészőoldalakat például, illetve sakkmester elemzőktől kér véleményt.

(Nyitóképünkön a címvédő norvég Magnus Carlsen az orosz Jan Nyepomnyascsij ellen játszik a dubaji sakkvilágbajnoki döntő második mérkőzésén 2021. november 27-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×