eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Brad Pitt amerikai színész, producer a Blonde című életrajzi dráma bemutatóján a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. szeptember 8-án. A Marilyn Monroe néhai amerikai filmsztárról készült alkotás szerepel a filmes seregszemle versenyprogramjában.
Nyitókép: Claudio Onorati

"Hol vagyok bűnrészes": mi a közös Brad Pittben, Nick Cave-ben és Tamperében?

Brad Pitt kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas 58 éves amerikai színész először mutatta be szobrait egy finnországi kiállításon - írta a The Guardian.

A színész Nick Cave ausztrál zenész és Thomas Houseago brit szobrász társaságában jelent meg a hétvégén az északi állam harmadik legnagyobb városában, Tamperében, hogy leleplezze első nyilvános művészeti kiállítását a finn Sara Hildén Művészeti Múzeumban.

Pitt szobrait és Cave kerámiasorozatát Thomas Houseago brit művész kiállításának részeként láthatja a közönség - közölte az intézmény.

"Nicknek és nekem új világ ez, ahová először lépünk be.

Egyszerűen jó érzés" - hangoztatta Pitt a finn Yle állami televíziónak a megnyitón. A kiállításon kilenc alkotása látható, köztük egy "lövöldözést ábrázoló" gipszöntvény és egy sor házalakú szilikonszobor, amelyeket különböző kaliberű lövedékekkel lőttek át.

Pitt a megnyitón elmondta, hogy a szobrászat számára önreflexió.

Arról szól, hogy kapcsolataimban hol hibáztam, hol vagyok bűnrészes

- fogalmazott, hozzátette, hogy a műveket a "radikális önleltár" hívta életre, "hogy durván őszinte legyek magammal, és számba vegyem azokat, akiket esetleg megbántottam, azokat a pillanatokat, amiket egyszerűen elrontottam".

A színész azután kezdett kerámiával foglalkozni, hogy elvált Angelina Jolie-tól: 2017-ben akár napi 15 órát is eltöltött Houseago Los Angeles-i műtermében.

Pitt megjelenése váratlanul érte a finneket,

mivel részvételét előzetesen nem jelentették be. Sarianne Soikkonen főkurátor "izgalmasnak és csodálatosnak" nevezte a sztár felbukkanását az Agence France-Presse francia hírügynökségnek. Hozzátette, a világjárvány és Houseago életében történtek hatására döntött úgy a művész, hogy barátait is bevonja első finnországi kiállításába.

Nick Cave ausztrál rockzenész, dalszerző és énekes festészetet tanult a melbourne-i a Caulfield Institute Of Technology Art and Design szakon, mielőtt a zenével kezdett foglalkozni. A kiállításon tizenhét kézzel festett kerámiafigurája látható, amelyek "az ördög életét ábrázolják 17 stációban", utalva a viktoriánus Staffordshire Flatback figurák iránti érdeklődésére, amelyeknek gyűjtője.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×