eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vanessa Bryant, Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázónak, az NBA volt tagjának felesége a helikopter-balesetben elhunyt férjéről beszél a Los Angeles-i Staples Centerben tartott megemlékezésen 2020. február 24-én. Kobe Bryant és 13 éves lánya, Gianna, valamint hét másik ember január 26-án szenvedett balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

16 millió dollárt ítélt a bíróság Kobe Bryant özvegyének

Bryant 2020-ban halt meg helikopterbalesetben lányával együtt. Özvegye, Vanessa a tragédia helyszínen a kosaras holttestéről készült képek kiszivárgása miatt indított pert, melynek végén a 6,2 milliárd forintnyi kártérítést megkapta.

Pánikrohamokkal küzdött Bryant özvegye, miután megtudta, hogy a rendőrök és tűzoltók készítette felvételek illetéktelen szemek elé is kerültek - az érzelmi stresszért kárpótolja Vanessa Bryantet a bíróság a nagy összeggel. Christopher Chester, az ügy másik felperese 15 millió dollárnyi, azaz 6,11 milliárd forintnyi kártérítést kapott.

A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A balesetben Christopher Chester feleségét és lányát vesztette el a 2020 januárjában bekövetkezett eseményben a BBC cikke szerint.

A Los Angeles Times derítette ki, hogy a helyszínen fényképeket készítő szövetségi alkalmazottak másoknak is megmutatták a fotókat, ami dühvel töltötte el a gyászoló családtagokat. Tavaly novemberben már megítélt 2,5 millió dollárt részükre a bíróság, de Vanessa Bryant kevesellte a kártérítést.

A mostani perben tanúskodva az özvegy sírva idézte fel a napot, amikor többi gyermekével otthon tartózkodva elolvasta az ominózus újságcikket.

"Kirontottam a házból, mert nem akartam, hogy a lányaim abban az állapotban lássanak. El akartam rohanni, és csak sikítani" - fogalmazott. A hír váratlanul érte, lesújtotta, hatására úgy érezte, egyszerre bántották meg és árulták el.

Nem akarta abban a félelemben leélni életét, hogy a képek váratlanul a közösségi médiában vagy egy lapban köszönnek majd vissza,

ahol ő vagy a lányai megláthatják őket.

"Nem akarom látni ezeket a képeket. Úgy akarok emlékezni a férjemre és a lányomra, amilyenek életükben voltak" - fogalmazott.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a seriffhelyettesek és a tűzoltók fotókat készítettek a hátborzongató látványt nyújtó helyszínről, majd azokat másoknak is megmutatták, többek közt egy bárban, illetve egy gálán. Luis Li, Vaness Bryant ügyvédje szerint ezzel sót szórtak nyílt sebekbe, aztán bedörzsölték azokat.

A megyét védő ügyvéd szerint egy katasztrófahelyszínen elkerülhetetlen a fotók készítése. Azzal érvelt védelmükben, hogy nem kerültek nyilvánosságra az elkészült képek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×