eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Szakadozott ukrán zászlók lobognak a szélben az északkelet-ukrajnai Csernyihivben 2022. április 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA

Fehéroroszországból sorozhatták rakétákkal Ukrajnát az oroszok

Ezt állítja az ukrajnai Csernyihiv megye kormányzója, Vjacseszlav Csausz.

Fehéroroszország területéről lőtték rakétákkal Észak-Ukrajnát az oroszok – állította Csernyihiv megye kormányzója. Vjacseszlav Csausz Telegram csatornáján írt a támadásról. Bejegyzésében azt lehet olvasni, hogy hajnali öt óra után csapódtak be az orosz rakéták, amik Fehéroroszország felől érkeztek. Az első információk szerint a becsapódások Honcsarivszke településnél történtek – írta meg a Rzeczpospolita, amit a VG szemlézett.

Az ukrán hadsereg jelentése szerint legalább húsz rakétát lőttek ki Fehéroroszország területéről különféle célpontok ellen. Az északi hadműveleti parancsnokság jelentése szerint a rakétatámadás reggel 5 óra 20 perc és 6 óra 30 perc között történt. A húsz rakétából 11-et a közlésük szerint le tudtak lőni a levegőben, de kilenc becsapódott Honcsarivszke területére.

A lap emlékeztet, Fehéroroszország formálisan nem vesz részt a háborúban, de az tudott, hogy Minszk az orosz hadsereg rendelkezésére bocsátja a területét. Február 24-én, amikor az invázió elkezdődött, az orosz sereg egy része Fehéroroszország területéről nyomult be Ukrajnába. Fehéroroszország repülőtereiről többször is lőttek már rakétákat az ukrán területekre.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×