eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Nagy jogi háború kezdődik Elon Musk és a Twitter között

Az első meghallgatást már ki is tűzték keddre. A Twitter jogi csapata egy szeptemberi négynapos tárgyalást szeretne, míg Elon Musk későbbi tárgyalást szorgalmaz.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója ellenperben tervezi megtámadni a Twittert annak érdekében, hogy felrúgja a megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros megállapodást, írja a a vg.hu. Az ügyhöz közel álló források szerint a perrel Musk jogi csapatának célja, hogy időt nyerjen, és a Twitteren működő botokról információt gyűjtsön. Musk ugyanis ezekre hivatkozva állt el a médiavállalat megvásárlásától.

A milliárdos áprilisban részvényenként 54,20 dollárt ígért a Twitterért, amely – a kezdeti ellenállás után – elfogadta az ajánlatot. Musk azonban néhány napja közölte, hogy visszalép a cég megvételétől, mire a vállalat beperelte őt, hogy rákényszerítsék a 44 milliárd dolláros felvásárlás befejezésére. A Twitter azzal vádolta, hogy „szokatlan" és „rosszhiszemű” lépéseket tett, amelyek helyrehozhatatlan károkat okoztak a platformnak, és mélybe taszították a részvények árfolyamát.

A delaware-i bírósághoz pénteken benyújtott beadványban Musk ügyvédei azzal vádolták a Twittert, hogy a cég visszatartja a hamis fiókokról szóló információkat, valamint technikai akadályokat gördít az üzlet elé. A beadvány több más, Musk által korábban felhozott vádat is megismételt: például hogy a Twitter megsértette az akvizíciós megállapodást, amikor két magas rangú vezetőt elbocsátott a tájékoztatása nélkül.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×