eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Nem mindegyik horvát partszakaszon ugyanolyan tiszta a víz

Félni viszont nem kell, a legrosszabb kategóriában egyetlen strand sincs, a legjobb minősítést viszont sok száz megkapta.

Idén már harmadszor vizsgálták a horvát tengerparti strandok vízminőségét, a Travelo.hu-n megjelent eredmények szerint 1011 strand közül 992 a lehető legtisztább kategóriába került, ezen kívül létezik a jó (12), a megfelelő (7) és a gyenge (0) minősítés.

Három megyében – Lika-Zengg, Zára, Šibenik-Knin – az összes mérési ponton kiváló volt a vízminőség.

Az Isztrián a 217 mintából 215 volt kiváló, egyet jónak minősítettek, egyet pedig megfelelőnek. Tengermellék-Hegyvidék megyében 265 strand mintájából 260 volt kiváló minőségű, míg 5 a jó kategóriába került.

Dubrovnik-Neretva megyében 117 strand kiváló az úszásra, 2 strand jó, 2 pedig megfelelő.

Horvátország 1989 óta teszteli az úszóvíz minőségét, Ciprussal és Máltával együtt az élen jár Európában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×