eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Twitter/OSINTtechnical

Orosz hadihajót lőttek ki az ukránok - videó

Rendkívül aggasztónak nevezte a kelet-ukrajnai Donyec-medence humanitárius helyzetét pénteken az ENSZ humanitárius ügyek koordinációjáért felelős irodája (OCHA). Nem lehet kimenekíteni az Azot vegyiüzemből a civileket.

A dél-ukrajnai Odessza megye kormányzója, Makszim Marcsenko arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg két Harpoon típusú, hadihajók ellen használt manőverező robotrepülőgéppel eltalálta a Fekete-tengeren az orosz erők Vaszilij Beh nevű vontatóhajóját, amely az odesszai régió déli részén található, orosz megszállás alatt lévő Kígyó-szigetre szállított katonákat, lőszert és fegyvereket.

A Vaszilij Beh 2017 óta teljesített szolgálatot a fekete-tengeri orosz hadiflotta kötelékében - tette hozzá az ukrán hadsereg Facebookon.

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye kormányzója pénteken lehetetlennek nevezte a szeverodonecki Azot vegyi üzemben rekedt 568 civil - köztük 38 gyerek - kimenekítését a heves harcok miatt.

"A gyárat csak teljes tűzszünet mellett lehetne elhagyni" - szögezte le Telegamon.

A héten Oroszország azt vetette az ukrán erők szemére, hogy szándékosan akadályozzák a civilek evakuálását a számukra kialakított, orosz területek felé vezető humanitárius folyosón keresztül.

Az orosz hadsereg eddig kétszer - szerdán és csütörtökön - nyitott humanitárius folyosót, Vitalij Kiszeljov, a Moszkva által függetlennek elismert Luhanszki Népköztársaság belügyminiszter-helyettese pedig azt mondta, hogy a létesítményben nincs sem víz, sem élelem, sem gyógyszer.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×