eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Ukrán katona egy lőállásnak használt épületben a keleti fronton, a Donyec-medencében fekvő Szeverodoneckben 2022. június 9-én. Az orosz erők május 29-én vették ostrom alá a várost.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóiroda/Olekszandr Ratusnyak

Ukrán közlés: kiszorították a védőket Szeverodoneck belvárosából az oroszok

Az oroszok tüzérségi támogatással indított offenzívája miatt visszavonultak.

Az ukrán vezérkar hétfő reggeli közlése szerint az ukrán hadsereget kiszorították az orosz erők Szeverodoneck belvárosából.

A kelet-ukrajnai városért hetek óta ádáz harcok folynak. Az ukrán hadseregnek a Facebookon közzétett tájékoztatása szerint az oroszok tüzérségi támogatással támadást indítottak, és részleges sikereket értek el a város központjában, ahonnan az ukrán erők kénytelenek voltak visszavonulni. Az összecsapások folytatódnak – tették hozzá.

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó is megerősítette, hogy az ukránokat kiszorították Szeverodoneck belvárosából. "Az utcai harcok még tartanak, az oroszok folytatják a város lerombolását" – írta a kormányzó a Facebookon. Hozzátette azt is, hogy

az orosz erők bombatámadásainak célpontja volt a szeverodonecki Azot vegyi üzem, ahol civilek is rejtőzködnek.

A csapások a város szennyvíztisztító üzemeit is érintették – közölte Hajdaj.

A kormányzó beszámolt arról is, hogy a szomszédos Liszicsankban három civil, köztük egy hatéves fiú meghalt az utóbbi 24 óta légicsapásaiban.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×