eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről beszéde közben Kijevben 2022. április 2-án hajnalban.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Ukrajna területének egyötöde van orosz kézen

Volodimir Zelenszkij szerint már ezer kilométeres a frontvonal.

Az orosz erők jelenleg Ukrajna területének mintegy 20 százalékát foglalják el – mondta Volodimir Zelenszkij elnök a luxemburgi parlamenthez intézett beszédében a Reuters beszámolója szerint.

Mint kifejtette, majdnem 125 ezer négyzetkilométerről van szó, ebbe beleszámított a 2014-ben elfoglalt Krím-félszigetet is.

Az ukrán elnök szerint ez nagyobb, mint a Benelux államok területe összesen.

A háború frontvonalai több mint 1000 kilométeren húzódnak – emelte ki.

"Szinte az egész orosz hadsereggel szemben kell védekeznünk. Ebben az agresszióban minden harcképes orosz katonai alakulat részt vesz" - mondta beszédében Zelenszkij.

Az elnök szerint 100 ukrán hal meg Kelet-Ukrajnában, és további 450-500 ember megsebesül.

Zelenszkij azt állította, hogy az orosz erők már több mint 30 ezer embert veszítettek. Moszkva eddig 1300 halottról beszélt.

A február 24-én kirobbant háború miatt már közel 12 millió ukrán hagyta el otthonát.

Zelenszkij a nemzetközi gyermeknap kapcsán arról is beszélt, hogy 243 gyerek halt meg eddig a háború során, és 200 ezret vittek el erőszakkal Oroszországba.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×