eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Nem állnak le az életmentéssel a Bangladesbe került magyar orvosok

Csaknem száz sikeres műtétet végeztek tíz nap alatt.

Csaknem száz sikeres műtétet végeztek Bangladesben tíz nap alatt a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvosai, emellett 150 embert vizsgáltak meg az esetleges későbbi beavatkozások céljából - közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.

Az alapítvány közleménye szerint a 12 fős magyar önkéntes csapat főleg fejlődési rendellenességgel született gyermekeken és égési sérülteken tudott azonnali és helybeni ellátással segíteni az északnyugat-bangladesi Sirajganjban.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2010 óta szervez rendszeres plasztikai és helyreállító sebészeti missziókat Bangladesbe. A mostani alkalommal az ország egyik legszegényebb részében élők számára biztosította életminőségük jelentős javulását egyszerűbb és egészen összetett műtéteik elvégzésével - olvasható.

Mint írták, a május 22-én lezárult misszió során minden eddiginél újabb technikákat sikerült alkalmazni a fejlődési rendellenességek és az égési sérülések műtéti kezelésében. A sikeresen megoperált páciensek jelentős része 18 év alatti volt: a legfiatalabb közülük egy 11 hónapos csecsemő, akit kézfejlődési rendellenesség miatt kellett megműteni, a legidősebb pedig egy 65 éves férfi, aki sérvműtétre szorult.

A közlemény szerint az alapítvány önkéntes pszichológusa két napot töltött az alapítvány önkéntes orvosai által 2019 augusztusában szétválasztott, fejüknél összenőve született - idén hatéves - bangladesi sziámi ikrek családjában, felmérendő a gyermekek állapotát és szükségleteit, melyek figyelembevételével sikeresen megszerveztük a gyermekek további rehabilitációját.

Az alapítvány 12 fős csapata is meglátogatta Rabeyát és Rukayát, akik szülővárosukban, Pabnában élnek a családjukkal - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×