eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Hmejim, 2016. március 16.Az orosz védelmi minisztérium honlapja által közreadott képen egy orosz Szu-24-es bombázó felszáll a szíriai Latakia melletti Hmejmim légi támaszponton 2016. március 16-án. Az orosz elnök két nappja rendelte el a Szíriában harcoló orosz katonai egységek fő részének kivonását. (MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium honlapja/Vagyim Grisankin)
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium honlapja/Vagyim Grisankin

Orosz és kínai harcirepülők járőröztek együtt

A kötelék 13 óráig haladt együtt. Azt nem árulták el, hány repülőről van szó.

Orosz Tu-95MSZ hadászati rakétahordozók és kínai Hong-6K hadászati bombázók közös légi járőrözést hajtottak végre az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a Japán-tenger és a Kelet-kínai-tenger vizei felett – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A köteléket a mintegy 13 órás járőrözés egyes szakaszain a dél-koreai légierő F-2-es és a japán légierő F-15-ös repülőgépei kísérték. A nukleáris fegyverek szállítására képes bombázócsoport vadászkíséretét az orosz légierő Szu-30SZM típusú repülőgépei biztosították.

Az orosz védelmi tárca közölte, hogy a misszió során a két ország repülőgépei szigorúan a nemzetközi jog előírásaival összhangban jártak el, és nem sértették meg idegen államok légterét. A minisztérium szerint a gyakorlatot a 2022-es katonai együttműködési terv keretében tartották meg, és

nem irányult más országok ellen.

A hivatalos tájékoztatásból nem derült ki, hogy összesen hány repülőgép vett részt a gyakorlaton.

Beszámolójukban nyugati hírügynökségek rámutattak, hogy ez volt a két ország bombázóinak első közös repülése azt követően, hogy Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen. Az esemény egybeesett azzal, hogy Joe Biden amerikai elnök Tokióban Kisida Fumio japán, Narendra Modi és Anthony Albanese ausztrál miniszterelnökkel tanácskozott a Négyoldalú Biztonsági Párbeszéd katonai együttműködés keretében.

nyitóképünkön: az orosz védelmi minisztérium honlapja által közreadott képen egy orosz Szu-24-es bombázó felszáll a szíriai Latakia melletti Hmejmim légi támaszponton 2016. március 16-án.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×