eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
LVIV, UKRAINE - 2022/03/09: A woman soldier is at a train station as she waits for a train which will take her to the frontline.As Russia launched a full-scale invasion of Ukraine, people tried to escape the country, passing through Lviv, while others got ready to fight the Russian army. (Photo by Vincenzo Circosta/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Vincenzo Circosta/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Egyötödét teszik ki nők az ukrán fegyveres erőknek

Ennek aránya Ukrajnában az egyik legmagasabb a NATO-tagállamokhoz képest – számolt be róla Olena Zelenszka, az ukrán first lady.

Ukrajnában május 23-án méltatták a hősök napját, ami az ország szabadságáért és függetlenségéért küzdő ukrán katonák tiszteletére hoztak létre.

„Ezen a napon gratulálunk azoknak, akik hősiesen harcoltak és jelenleg is küzdenek Ukrajna függetlenségéért. Hosszú idő óta számtalan nő áll az ukrán hadsereg szolgálatában. Ma ők teszik ki a fegyveres erők teljes állományának több mint egyötödét” – idézi a KISZó Olena Zelenszka szavait.

Az ukrán first lady emlékeztetett arra, hogy több ezer hősnő tesz tanúbizonyságot bátorságáról a frontvonalon. Róluk szól a „láthatatlan zászlóalj” projekt, amit 2015-ben hoztak létre ukrán női katonák emberi jogi mozgalmaként a kelet-ukrajnai orosz agresszió ellen.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×