eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
MOSCOW, RUSSIA - 2021/08/25: Russian Army T-80 UE-1 tank and BMPT Terminator armored fighting vehicles (AFV) are seen during the annual Army Games defense technology international exhibition.The International Army Games is an annual Russian military sports event organized by the Ministry of Defense of Russia. The event, which was first staged in August 2015, involves close to 30 countries taking part in dozens of competitions over two weeks to prove which is the most skilled. Dynamic demonstration is a part of the Army Games public display. (Photo by Leonid Faerberg/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Leonid Faerberg/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Bevethették a Terminatort az oroszok

Ukrajna kizárta a tűzszünet lehetőségét.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a háborút csak diplomáciai úton keresztül lehet megoldani. Televíziós beszédében úgy fogalmazott, hogy a harctéren véres harcok árán győztesek lehetnek, de a háborút csak a tárgyalóasztal mellett lehet lezárni. Kiemelte: az ukrán területek orosz megszállása csak ideiglenes lesz – írta a BBC.

Tanácsadója, Mihajlo Podoljak kizárta, hogy Kijev beleegyezzen a tűzszünetbe, mivel szerinte Oroszország még keményebben vágna vissza a harcok újrakezdésekor. Arról is beszélt, hogy Ukrajna nem fogadna el semmilyen megállapodást, amely azzal járna, hogy lemond területeiről.

Moszkva a Donbasz teljes elfoglalására készül. A brit védelmi minisztérium napi jelentésében úgy fogalmazott, az oroszok a szeverodonyecki régióban bevethették a BMP-T Terminator harckocsitámogató harci járműveket. Ezeket kifejezetten városi hadviselésre fejlesztették ki, az afgán és a csecsen háború tapasztalatai alapján. A jelentés szerint legfeljebb tíz ilyen harcjárművet használhattak az oroszok, így nem lehet nagy hatásuk a háború alakulására. Az ukrán hadsereg négy előrenyomulási kísérletet is megakadályozott.

Zaporizzsja régióban egy falu ellen hajtottak végre légicsapást, voltak civil sebesültek, de nem tudni, hogy mennyien.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×