eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Fundamenta.hu

Magyar szakembert választottak egy európai szövetség élére

Az Európai Lakás-takarékpénztárak Szövetségét mostantól Tátrai Bernadett vezeti.

Magyar szakembert választott elnökévé az Európai Lakás-takarékpénztárak Szövetsége (European Federation of Building Societies - EFBS), Tátrai Bernadett, a Fundamenta Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója az első női elnök az EFBS történetében - közölte a Fundamenta Lakáskassza Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény ismerteti: Tátrai Bernadett részt vett a lakástakarék-rendszer 25 évvel ezelőtti hazai bevezetésében, majd több, jelentős pénzintézetben betöltött vezető pozíciója után, 2017. január óta az idén 25 éves Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

A szövetség elnökeként Tátrai Bernadett célja, hogy elősegítse az európai lakástakarék szektor fejlődését, és támogassa az európai uniós pénzügyi szabályozási döntések előkészítése során - emelték ki.

Tátrai Bernadett a közleményben hangsúlyozta, az elmúlt évtizedek során számos európai országban, köztük Magyarországon is bebizonyosodott, hogy a lakástakarék rendszer képes hozzájárulni a pénzügyi rendszer biztonságos és fogyasztóbarát működéséhez, a lakossági lakásfinanszírozás dinamikus növekedéséhez.

A közlemény szerint az európai polgárok nyolc uniós tagállamban - Ausztriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Magyarországon, Luxemburgban, Romániában és Szlovákiában - élhetnek a lakás-takarékpénztári megtakarítások előnyeivel. Ezekben az országokban összesen közel 40 millió lakás-előtakarékossági szerződés él, amelyek több mint ezermilliárd euró szerződéses összeget jelentenek.

A European Federation of Building Societies hitelintézetek és egyéb lakásfinanszírozást elősegítő és támogató intézmények szövetsége. Célja, hogy előmozdítsa a lakástulajdon gondolatát, valamint támogassa a szövetség tagjai közötti kölcsönös tájékoztatást és a tapasztalatcserét a lakásfinanszírozás, a lakáspolitika, a szabályozás területén.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 6. 10:49
×
×
×
×