eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Johnny Depp amerikai színész távozik pere újabb tárgyalási napja után a londoni legfőbb királyi bíróságról 2020. július 28-án. Depp rágalmazásért indított pert a The Sun brit napilap kiadói csoportja, a News Group Newspapers és a bulvárlap felelős szerkesztője, Dan Wootton ellen egy 2018-ban közölt cikkért, amely szerint a színész bántalmazta korábbi feleségét, Amber Heard amerikai színésznőt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

A per, amiből senki sem jöhet ki jól: Johnny Depp és Amber Heard hetekig jár még bíróságra

Hat hétig tart a per, melyben a színész exfeleségét jó hírnevének megsértésével vádolja. A színésznő ugyanakkor ellenkeresetet is benyújtott Depp-pel szemben.

A per alapját egy Amber Heard jegyezte véleménycikk adta, melyben a The Washington Post hasábjain arról írt, hogy családon belüli erőszak áldozata volt. Az írás nem említi név szerint a színésznő egykori férjét, Johnny Deppet, ugyanakkor Heard saját magára olyan személyként utal, aki közszereplőként vállalta fel, hogy bántalmazták,valamint arról ír, hogy felszólalt a szexuális erőszakkal szemben, amiért támadásokat kellett eltűrnie, ennek pedig véget akar vetni.

Depp a cikk miatt perelte be Heardöt, exfelesége ugyanakkor hasonló indokkal perli őt azért, mert ügyvédje útján arról nyilatkozott írásban, hogy volt feleségének állításai az állítólagos bántalmazásról hamisak.

Annyi bizonyos, hogy a meglehetősen viharosnak tűnő kapcsolatban mindkét fél a másikat vádolja agresszióval és erőszakkal: de milyen út vezetett idáig?

Egy évig éltek házasokként

A két színész a Rumnaplók 2009-es forgatásán találkozott először: Depp ekkor még két gyermekének édesanyjával, Vanessa Paradis-val élt kapcsolatban, és Heard sem volt egyedülálló. Nem teljesen tiszta, mikor kerültek romantikus kapcsolatba, de 2011-2012 környékén már egy párt alkottak, és Depp el is vált. 2015-ben aztán először Los Angelesben, szűk körben házasodtak össze, majd a Bahamákon, Depp saját szigetén is tartottak egy ceremóniát.

Alig egy év telt el ugyanakkor, és Heard már válási papírokat adott be a bíróságra azt követően, hogy sérült arccal jelent meg: állítása szerint Depp egy telefont vágott hozzá. Távoltartási végzés is született a színésszel szemben, végül nem sikerült bizonyítani, hogy valóban erőszakoskodott volna feleségével, aki később azzal vádolta Deppet, alkohol és kábítószerek befolyása alatt bántalmazta őt rendszeresen.

2016 augusztusára sikerült megegyezniük, Heard hétmillió dollárt kapott az egyezség keretében és közös nyilatkozatot adtak azzal kapcsolatosan, hogy egyikük sem tett hamis állításokat annak érdekében, hogy pénzügyi előnyökhöz jusson.

Úgy tűnt, megegyeztek

2017-ben aztán véglegesedett válásuk is, vagyonukat is elosztották, és egyezséget írtak alá arról, hogy egyikük sem tünteti fel negatív fényben egykori házasságukat – majd egy év múlva megjelent Amber Heard cikke. 2019-ben indította Depp a hírnévsértéssel kapcsolatos pert ennek ügyében, majd egy év múlva a brit bulvárlapot,

a The Sunt is beperelte azért, mert feleségverőnek nevezték.

Ez utóbbi pert elvesztette. Heardtől 50 millió dollárt követel jó hírnevének megsértéséért, volt felesége pedig 100 milliót tőle.

Az április 12. óta tartó perben nem várható nagyon sok új részlet a pár kapcsolatáról: azok már a The Sunnal szemben indított per kapcsán napvilágot láttak. Depp azt állítja, soha nem nyúlt egy ujjal sem egykori feleségéhez, hanem épp ellenkezőleg: a volt feleség volt az agresszor a kapcsolatban, aki időnként megütötte vagy tárgyakat vágott hozzá, egy alkalommal pedig vodkás üveget, amikor megtudta, hogy házasság utáni egyezséget akar kötni vele vagyonukkal kapcsolatban. Depp állítása szerint az üveg levágta az egyik ujjbegyét.

Sok csontváz hullott ki a szekrényekből

A színész üzeneteiben ugyanakkor sértő szavakkal illeti volt feleségét, aki azt állítja, a vodkás üveg esetének idején

egykori férje letépte róla hálóingét és szexuálisan bántalmazta őt, a kézsérülése pedig egy telefon szétveréséből származott.

Heard olyan tanúkkal szeretné bizonyítani saját igazát, mint James Franco színész, aki látta arcán azokat a sérüléseket, amelyeket volt férje okozott állítása szerint, valamint Elon Musk, akivel üzeneteket váltott házasságáról – ezeket a brit perben már felhasználták bizonyítékként. Abban az ügyben a bíró azt az ítéletet hozta, hogy a bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy Johnny Depp kapcsolatuk alatt többször is bántalmazta feleségét, akinek féltenie kellett tőle életét.

A friss perben téma volt már Depp szerhasználata – ezzel kapcsolatban ő maga nyilatkozta azt, hogy 11 éves kora óta használt tudatmódosítókat, hozzátéve, hogy egyszer sem emelt kezet nőre. Déli úriemberként aposztrofálta magát, ugyanakkor szembesítették trágár és obszcén nyelvezetű, feleségét minősítő üzeneteivel is, melyekben előfordult az is, hogy Amber Heard halálát kívánta.

A per várhatóan hat héten át tart.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×