eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő, Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén a Bálna Budapest Rendezvényközpontban 2017. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Hidvéghi Balázs új feladatot kapott

Hiánypótló javaslatról van szó az EP-képviselő szerint.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz képviselője felel azon javaslatért az Európai Parlamentben, amelynek célja, hogy ajánlások révén tegye hatékonyabbá a tagállamok rendőrségei közötti együttműködést - közölte a képviselő irodája.

Sajtóközleményében Hidvéghi Balázs kiemelte: az ajánlás egy lépést jelent egy biztonságosabb Európa megteremtésében.

"A javaslat ajánlásokkal fogja segíteni a tagállamokat abban, hogy összehangolják a bűncselekmények határon átnyúló formáinak üldözése érdekében tett erőfeszítéseiket többek között az illegális bevándorlás, illetve az embercsempészet megelőzésében és felderítésében" - hangsúlyozta az EP-képviselő.

Hozzátette: "hiánypótló javaslatról van szó, ami nagyban elősegíti majd a tagállamok közötti rendőri együttműködést például olyan esetekben, amikor egy szökésben lévő bűnelkövetőt több tagállam területén keresztül kell üldözni, vagy amikor közös rendőri műveltekre van szükség". Véleménye szerint "kulcsfontosságú, hogy a jelenleg széttartó tagállami gyakorlatok összehangolásával biztosíthassuk azt, hogy egyetlen bűnelkövető se menekülhessen el a felelősségre vonás alól csupán azáltal, hogy átlép egy másik tagállamba".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×