eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Boris Johnson brit miniszterelnök (j) és Olaf Scholz német kancellár sajtóértekezletet tart a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2022. április 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Neil Hall

Nagy-Britannia további 100 millió font értékű fegyvert ad Ukrajnának

Boris Johnson Olaf Scholz német kancellárt fogadta Londonban.

Nagy-Britannia további 100 millió font (több mint 45 milliárd forint) értékű, védelmi jellegű fegyverszállítmányt küld Ukrajnába - közölte pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson, aki Olaf Scholz német kancellárt fogadta a Downing Streeten, közös sajtóértekezletükön elmondta: a szállítmányban ismét lesz Starstreak típusú hordozható légvédelmi rakétarendszer, amelyből London már korábban is sokat átadott Ukrajnának.

A brit kormányfő ismertetése szerint ezek a rakéták a hangsebesség háromszorosával repülnek.

Nagy-Britannia emellett 800 páncéltörő rakétát is szállít, egyéb precíziós rakétafegyverzeti eszközökkel együtt.

Olaf Scholz a péntek esti sajtóértekezleten elmondta: a német kormány célként tűzte ki, hogy még az idén befejezi az orosz nyersolaj importját.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×