eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Recep Tayyip Erdogan török elnök felszólal az ENSZ Közgyűlés 76. ülésszakán a világszervezet New York-i székházában 2021. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters/Eduardo Munoz

Törökországban lehetne a Putyin–Zelenszkij találkozó

A török elnök szerint személyes egyeztetés kell bizonyos kérdések rendezéséhez.

Recep Tayyip Erdogan török államfő orosz hivatali partnerével folytatott csütörtöki telefonbeszélgetésében felkínálta, hogy Törökország házigazdája lehetne Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának.

A török államfő hivatalának tájékoztatása szerint Erdogan közölte Putyinnal, hogy bizonyos kérdések rendezése személyes találkozót igényel.

A török államfő ezenfelül meggyőződését fejezte ki, hogy ilyen tanácskozás tartós tűzszünethez, illetve hosszútávú megoldáshoz vezethet Ukrajna és Oroszország konfliktusában.

Erdogan egyúttal

hangsúlyozta a humanitárius folyosók fenntartásának fontosságát is Ukrajnában.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter csütörtökön arról számolt be: Moszkva és Kijev egyaránt nyitott arra, hogy Törökország azon államok sorában legyen, amelyek biztonsági garanciákat nyújtanának az esetleges békemegállapodáshoz.

Cavusoglu a nap folyamán Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalt a nyugat-ukrajnai Lviv városában, miután szerdán Szergej Lavrovval, az orosz diplomácia vezetőjével egyeztetett Moszkvában.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója viszont arról beszélt, hogy az ukrán és az orosz elnök találkozója néhány héten belül lehetséges, mikorra a békemegállapodás elkészül.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×