eur:
393.52
usd:
364.54
bux:
71809.62
2024. július 4. csütörtök Ulrik
ROSTOV, RUSSIA - FEBRUARY 23: A convoy of Russian military vehicles is seen as the vehicles move towards border in Donbas region of eastern Ukraine on February 23, 2022 in Russian border city Rostov. (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Fotókon az ukrán főváros felé tartó irdatlan orosz harci konvoj

Napok óta látni műholdfelvételeket a Kijev felé közeledő orosz katonai konvojról, most viszont szárazföldi képek is megjelentek a közösségi médiában.

Ahogyan arról az Infostart is többször beszámolt, több napja egy gigantikus orosz katonai konvoj indult Kijev felé, de ez aztán az ukrán fővárostól mintegy 30 kilométernyire megállt.

A menetoszlopot a Maxar műholdakkal foglalkozó vállalat képei alapján úgy 60 kilométer hosszúra taksálják. Több ezer járműből áll.

A szombati napon viszont már több orosz vagy oroszbarát, esetleg oroszszimpatizáns oldal is közölt olyan képeket a hatalmas katonai konvojról, melyek a szárazföldről készültek. A felvételek alapján a nagy létszámú (gépesített) gyalogságot egy Ka-52-es helikopter is kíséri – írja a Portfolio.

A lap megjegyzi, hogy úgy tűnik, a járművek nagy része „V” jelzéssel van ellátva. Ezek a jelzések korábban többségében a deszantosok könnyű járművein, BMD-páncélosain látszottak, ezért az volt feltételezhető, hogy a jelzés a deszantos-különítményeké. Most úgy tűnik, hogy talán minden Kijev ellen küldött orosz alakulat használja a szimbólumot.

(Címlapképünk illusztráció; Getty Images)

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×