eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: YouTube/The Telegraph

Így vonulnak az orosz hadoszlopok a szakadár területekre – videók

Hivatalos információ egyelőre nincs arról, mennyi katona, milyen egységek indultak a két, Putyin által "népköztársaságként" elismert területre.

Miután Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este bejelentette, elismeri a délkelet-ukrajnai szakadár "Donyecki Népköztársaság" és "Luhanszki Népköztársaság" szuverenitását (ezt még a parlament két házának ratifikálnia kell), együttműködési és barátsági megállapodást írt alá velük, valamint felhatalmazta az orosz fegyveres erőket, hogy a két általa függetlennek elismert területen biztosítsák a békefenntartást, szemtanúk katonai hadoszlopokról osztottak meg videókat.

Azt nem tudni, mit jelent az egyes járművekre festett nagy Z betű.

A nyugati országok az ENSZ BT-ben és azon kívül is tiltakoztak az akció ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×