eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Forrás: Twitter

Két halottat követelt a robbanás a lengyel robbanószergyárban

A gyár egyik épületét a robbanás porig rombolta.

Két ember meghalt egy, a sziléziai Krupski Mlynben működő robbanószergyártó üzemben bekövetkezett detonációban – közölte a regionális válságkezelő központ.

A bányászatban használt robbanószer legnagyobb lengyelországi gyártójának számító Nitroerg üzemében hétfőn történt hatalmas robbanás. A baleset a technológiai folyamat során, 800 kilogramm nitroglicerin keverése közben következett be a tűzoltóság közleménye szerint.

A gyár egyik épületét a robbanás porig rombolta. Az üzem két dolgozója – egy 32 és egy 43 éves férfi – eltűnt. A mentők hétfő éjjel befejezték a kutatást utánuk, miután órákig hiába keresték őket.

A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják, ügyészségi vizsgálat is indult.

A Nitroerg más lengyelországi üzemeiben korábban is történtek tragikus kimenetelű robbanások, Krupski Mlynben ilyen balesetben 2004-ben két nő veszítette életét.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×