eur:
394.79
usd:
367.4
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve nyilatkozik 2021. október 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Lengyel kormányfő: Vlagyimir Putyin szét akarja verni a NATO-t

Mateusz Morawiecki szerint most kellene kemény egységet mutatnia a szövetségnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök politikai célja a NATO szétverése, ezért fontos az egység határozott felmutatása a szövetségesek részéről - jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő csütörtökön Varsóban, a Boris Johnson brit miniszterelnökkel tartott közös sajtóértekezleten.

Morawiecki megítélése szerint csak az észak-atlanti szövetség keleti szárnyának erősítése révén tartható fenn a béke a régióban. Fontosnak nevezte a

"hídépítést" is Oroszország felé, de

ennek alapfeltétele, mint aláhúzta, a béke. Az orosz agresszió egyik lehetséges eszközének nevezte az Északi Áramlat-2 gázvezetéket, és ismét felszólította Berlint a projekt leállítására.

Johnson hangsúlyozta:

Lengyelország kulcsszerepet tölt be az európai biztonságban,

az Egyesült Királyság mindig kész segítséget nyújtani neki veszély esetén. A két ország a NATO tagjaként "semmilyen kompromisszumot nem fogad el az alapértékeket illetően" - hangsúlyozta a brit kormányfő, utalva Ukrajna szuverenitásának megőrzésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×