eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Húsz embert ítéltek halálra egy egyetemista agyonverése miatt Bangladesben

A 21 éves Abrar Fahad, az áldozat vétke annyi volt, hogy bírálta a kormányt.

Halálra ítéltek húsz embert egy bangladesi bíróság, mert 2019-ben meggyilkoltak egy diákot, aki a kormányt bírálta az egyik közösségi oldalon – közölte Abdullah Abu főügyész.

Emellett öt ember életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Abrar Fahad meggyilkolásának ügyében.

A 21 éves Abrar Fahad holttestét kollégiumi hálótermében találták meg 2019 októberében. Fahad a dakkai műszaki egyetem hallgatója volt. Néhány órával halála előtt a fiatal férfi a Facebookon bírálta Sejk Haszina Vazed bangladesi miniszterelnököt, aki akkoriban kötött megállapodást Indiával a két ország területi vizeiről. A diákot 25 társa hat órán át ütlegelte krikettütőkkel és más eszközökkel.

Az elkövetők a hatalmon lévő Avami Liga ifjúsági szervezetének tagjai voltak.

Abrar Fahad apja, Barkat Ullah a sajtónak elmondta: örömmel tölti el az ítélet, és reméli, hogy azt hamarosan végre is hajtják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×