eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Orosz kémfőnök: rosszindulatú amerikai propaganda

Moszkva nem akarja megszállni Ukrajnát - jelentette ki.

Oroszország nem tervezi Ukrajna megszállását, minden ezzel ellenkező hír rosszindulatú amerikai propaganda - szögezte le Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója szombaton.

Amerikai, ukrajnai és NATO-tisztségviselők az elmúlt hetekben aggodalmuknak adtak hangot az orosz csapatok szokatlan mozgolódása miatt az ukrán határ közelében. Azt latolgatták, hogy a csapatösszevonások esetleg egy orosz támadást vetítenek elő.

"Mindenkit megnyugtatok, semmi ilyesmi nem fog történni"

- mondta Nariskin egy, az állami televízióban közvetített interjúban. Minden más "az amerikai külügyminisztérium rosszindulatú propagandája" - tette hozzá.

Előző nap az amerikai külügyminisztérium európai ügyekért felelős illetékese azt mondta: nem zárnak ki egyetlen lehetőséget sem, amikor a csapatösszevonásra adandó választ fontolgatják. Hozzátette: a NATO a jövő héten egyeztet a következő lépésről.

Moszkva többször megjegyezte: országhatáron belül úgy mozgatja az orosz csapatokat, ahogy neki tetszik, és nem kell aggódni az ilyen műveletek miatt. Oroszország egyúttal azzal vádolta Washingtont, Kijevet és az észak-atlanti katonai szövetséget, hogy provokatív és felelőtlen magatartást tanúsít határai közelében.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×