eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a wellingtoni parlamentben 2021. október 11-én. Az új-zélandi kormány a közeljövőben kötelezővé teszi az egészségügyi dolgozók és a tanárok többsége számára a koronavírus elleni oltás felvételét.
Nyitókép: MTI/AP/Pool STUFF NZ/Robert Kitchin

Nem hozta zavarba a nyilatkozó miniszterelnököt a földrengés - videó

Egy 5,9-es erősségű földmozgás történt éppen akkor, amikor Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern épp nyilatkozott.

A koronavírus-járvány utáni lezárási tervekről szóló sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók számára, amikor megmozdult a föld. Egy pillanatra megállt, majd visszakérdezett: "Elnézést, egy kis figyelemelterelés, megismételné ezt a kérdést?"

Az új zélandi földrengéskutató Geonet szerint sajtótájékoztatót megzavaró rengés epicentruma az Északi Sziget középső része alatt volt, 35 kilométer mélyen. A kutatóközponthoz 25 ezer lakossági bejelentés érkezett, de nagyobb károkról nem kaptak tájékoztatást - írta a Portfolio a brit The Guardian alapján.

Nem ez az első eset, a munkáspárti miniszterelnök már tavaly májusban is hasonló szituációba került. Akkor hasonló erősségű, 5,8-as fokozatú földrengés történt nyilatkozata közben, még a bútorok is megmozdultak - ő akkor is higgadtan reagált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×