eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Egy orvost beoltanak az indiai Covishield koronavírus elleni vakcinával a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórházban, Ungváron 2021. március 11-én. Ezen a napon a kórház kilencven orvosa kapott védőoltást. Egyelőre egyfajta oltóanyag van Ukrajnában, az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcina.
Nyitókép: Egy orvost beoltanak az indiai Covishield koronavírus elleni vakcinával a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórházban, Ungváron 2021. március 11-én. Ezen a napon a kórház kilencven orvosa kapott védőoltást. MTI/Nemes János

Már a közlekedésre is kiterjedt a járványügyi korlátozások sora Ukrajnában

Csütörtökön életbe lépett az a korlátozás, amely szerint a megyék közötti közösségi közlekedést csak azok vehetik igénybe, akik oltási igazolással vagy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

Az új szabályozás kiterjed a légi, vasúti és a buszközlekedésre, de csak a régiók között, azaz a megyéken és a településeken belül a közösségi közlekedési eszközökön a fenti dokumentumok nélkül is lehet utazni. Több vasútállomáson oltópontokat és gyorsteszteket használó szűrőpontokat hoztak létre.

Denisz Smihal miniszterelnök a kormány szerdai ülésén megerősítette, hogy egyelőre nem terveznek országos zárlatot bevezetni. Eközben viszont egy újabb megye, az északkeleti országrészben lévő Szumi kerül át október 23-tól a legsúlyosabb járványhelyzeti, vörös besorolásba, így már hat régió lesz ebben a kategóriában.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester csütörtökön a városi tanács ülésén közölte, hogy a főváros is napokon belül vörös besorolásba kerül. Az elmúlt napban megdöntötte az áprilisban mért csúcsot Kijevben az új fertőzöttek száma, megközelítve az 1200-at, és az elhunytak száma is 39 halálesettel nőtt. Az elmúlt napokban átlag ötszázan kerültek kórházba, többségük állapota súlyos, és a kijevi kórházak telítettsége már meghaladta a megengedett, ötvenszázalékos arányt - mutatott rá Klicsko.

Ukrajnában csütörtökre 22 415-tel 2 701 600-ra nőtt az azonosított új fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 546-tal 62 389-re. Mindkét növekmény az eddigi legmagasabb a járvány tavaly márciusi kitörése óta. Az aktív betegek száma csaknem 14 ezerrel 286 376-ra emelkedett. Az elmúlt napban 4892 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint az oltási kampány februári kezdete óta 6 743 615-en kapták meg valamely védőoltás mindkét dózisát a 42 millió lakosú Ukrajnában. További 1 629 937-en még csak az oltás első adagját vették fel. Szerdán 251 254 embert oltottak be az országban, ami új rekordnak számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×