eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels.com

Dél-Koreában vége lehet a kutyahús fogyasztásának

Az elnök, Mun Dzsein szerint a vitatott gyakorlatról szóló vita és az állatjogi tudatosság miatt szükség lehet a kutyahús fogyasztásának betiltására.

Bár ma már közel sem olyan gyakori a kutyák húsának fogyasztása, mint korábban volt, az idős emberek továbbra is szívesen eszik azt időnként étteremben, vagy a húst speciális piacokon beszerezve otthonukban. A dél-koreai elnök azt követően szólt a közelmúltban a témáról, hogy az ország miniszterelnöke, Kim Bokjum beszámolt neki a kóbor állatokkal kapcsolatos erőfeszítésekről és a kutyák kötelező nyilvántartásba vételéről, írja a CNN.

Mun elnök most először beszélt a tilalomról, ez valószínűleg újraéleszti a rossz megítélésű gyakorlatról szóló vitákat. Népszerűsége növelése érdekében az elmúlt hetekben több elnökjelölt is ígéretet tett a kutyahús fogyasztásának betiltására, különösen azért, mert a kutyák kedvelt háziállatokká váltak, és érdekvédelmi csoportok a kutyahúst árusító éttermek és piacok bezárására szólították fel Dél-Koreát.

Az Aware állatvédő csoport megbízásából ebben a hónapban készített felmérés szerint

a válaszadók 78 százaléka szerint be kellene tiltani a kutya- és macskahús előállítását és értékesítését, 49 százalék pedig támogatta a fogyasztási tilalmat is.

A Realmeter közvélemény-kutató cég felmérése szerint azonban az emberek megosztottak abban a kérdésben, hogy a kormánynak be kellene-e tiltania a kutyahús fogyasztását, bár 59 százalék támogatta az emberi fogyasztásra szánt kutyavágás jogi korlátozását.

A kutyahús-árusok ragaszkodnak a foglalkozásukhoz való jogukhoz, mondván, hogy megélhetésük kerülne veszélybe a tilalom bevezetésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×