eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Orosz harci repülőgépek kísértek egy amerikai B-52-es hadászati bombázót a Csendes-óceán felett

Három orosz Szu-35SZ típusú harci repülőgép kísért egy amerikai B-52H hadászati bombázót, amely megközelítette Oroszország légterét a Csendes-óceán felett - közölte vasárnap az orosz országos védelmi parancsnokság központja.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi vizek felől az orosz határokhoz közelítő célpontot Oroszország keleti katonai körzetének légvédelme észlelte.

A légi célpont azonosítása és elkísérése érdekében három, készenléti Szu-35SZ-t riasztottak. "Az orosz vadászgépek személyzete az amerikai légierő B-52H típusú stratégiai bombázójaként azonosította a célpontot, majd kísérték a Csendes-óceán felett... Oroszország határait nem sértették meg, és a harci repülőgépek sem közelítették meg egymást veszélyesen" - áll a közleményben.

A védelmi parancsnokság központja egyben hangsúlyozta, hogy az orosz fél a légtérhasználatra vonatkozó nemzetközi szabályokkal összhangban járt el.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×