eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselő felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án.
Nyitókép: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

Rehabilitálták a fideszes képviselőket az uniós szakbizottságokban

Az Európai Néppártból való távozáskor vesztették el helyüket.

Visszakapták az Európai Néppárt képviselőcsoportjából történt kilépéskor elvesztett szakbizottsági helyeiket a Fidesz európai parlamenti képviselői – közölte sajtóközleményében a Fidesz uniós parlamenti delegációja.

A hírt az Európai Parlament plenáris ülésén jelentették be.

"Ezzel végre megszűnt az a hónapok óta fennálló antidemokratikus és jogellenes állapot, amely miatt a Fidesz EP-képviselői nem vehettek részt az őket jogszerűen megillető szakbizottsági munkában" – írták a képviselők a sajtóközleményben.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a bejelentéssel kapcsolatban elmondta: "a Fidesz EP-képviselők hónapokon keresztül képviselt, kitartó és határozott álláspontja eredménnyel járt a baloldali többség akaratával szemben: újra részt vehetünk a szakmai munkában, ismét szakbizottságokban is képviselhetjük a magyar érdekeket".

"Az Európai Parlament baloldali többsége rosszindulatú, hibás logika alapján a tagállamokon folyamatosan a jogállamiságot kéri számon, tagállami jogállamisági problémákról prédikál. Ehhez képest hosszú hónapokon keresztül fenntartott egy antidemokratikus és jogellenes állapotot azzal, hogy nem hozta meg a politikai döntést a Fidesz képviselőit jogszerűen megillető szakbizottsági helyekkel kapcsolatban" - tette hozzá Deutsch.

A tizenkét fideszes európai parlamenti képviselő bizottsági tagsága a következőképpen alakul: Deli Andor a Költségvetési Bizottságban (BUDG), Deutsch Tamás az állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottságban (ANIT), Gál Kinga a Külügyi Bizottságban (AFET), Gál Kinga és Győri Enikő a Gazdasági és Monetáris Bizottságban (ECON) fogja képviselni Magyarországot. Gyürk András az Ipari, Kutatási, és Energiaügyi Bizottságban (ITRE), Hidvéghi Balázs az Európai Unió valamennyi demokratikus folyamatába történő külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozó különbizottságban (INGE), Járóka Lívia pedig a rák elleni küzdelemmel foglalkozó különbizottságban (BECA) folytatja munkáját. Kósa Ádám a Foglalkoztatási és szociális Bizottságban, Schaller-Baross Ernő a digitális korban a mesterséges intelligenciával foglalkozó különbizottságban (AIDA), Tóth Edina a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságban (ENVI), míg Trócsányi László a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságban (INTA) kapott helyet.

Továbbá Bocskor Andrea a Kulturális és oktatási Bizottságban (CULT) és Deutsch Tamás a Költségvetési Ellenőrző Bizottságban (CONT) póttagságot kap.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×