eur:
393.68
usd:
364.61
bux:
71842.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 2020. augusztus 10-én közreadott képen kereszteket, piros léggömböket és brazil nemzeti zászlókat helyeztek el a Rio de Paz nevű civil szervezet tagjai a koronavírus-járvány áldozatainak tiszteletére a Rio de Janeiro-i Copacabana beach nevű tengerparti strand homokjában auguszus 8-án, miközben Brazíliában már több mint 100 000 ember halt a járvány miatt.
Nyitókép: MTI/AP/Silvia Izquierdo

Gyertyás lufik - Nem képes lemondani veszedelmes szokásáról Brazília

Vasárnap éjjel hat embert is őrizetbe kellett venni emiatt.

Egyetlen gyertyás léggömb miatt küzd már két napja száz tűzoltó Brazíliában a lángokkal Sao Paulo közelében, a Juquery nemzeti parknál - jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség.

Brazíliában sokan előszeretettel engednek fel éjjel a levegőbe égő gyertyával léggömböket pusztán a látvány élvezetéért, ami egyébként tiltott, és bírsággal, de akár börtönnel is büntethető.

A mostani, léggömb okozta tűz vasárnap keletkezett és hétfőre a parknak már 1200 hektár növényzete vált a lángok martalékává.

Gyertyás "léggömbözés" gyanújával hat embert őrizetbe vettek még vasárnap éjjel, de pár órával később szabadon engedték őket óvadék fejében.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×