eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Egy tóba zuhant egy turistákkal teli helikopter

Lezuhant egy turistahelikopter az orosz távol-keleti Kamcsatka-félszigeten, a balesetben többen eltűntek - jelentették orosz sajtóforrások csütörtökön.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának bejelentése szerint a helikopter fedélzetén háromtagú legénység és 13 turista utazott, a RIA Novosztyi hírügynökség szerint a tragédiát nyolcan túlélték.

Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy a helikopteren 14 turista utazott, és eddig hét túlélőt találtak.

A minisztérium részéről azt közölték, hogy a helikopter a Kuril-tóban lévő egyik vulkanikus kráterbe zuhant.

A túlélők utáni kutatás jelenleg is tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×