eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Diákok érkeznek egy újranyitott jeruzsálemi iskolába 2021. február 21-én, a szombati munkaszüneti nap után kezdődő hét első napján. Izraelben megnyíltak a boltok, a bevásárlóközpontok, a piacok, valamint a kulturális- és sportintézmények, valamint újraindultak számos újabb településen az iskolák.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Izrael már az egészen fiatalokat is oltja – bizonyos esetekben

Különleges esetekben már az 5 és 11 év közötti gyerekek is megkaphatják az új típusú koronavírus elleni védőoltást – jelentette be az izraeli egészségügyi minisztérium.

Az új szabályok értelmében azok az 5 évnél idősebb gyerekek kaphatják meg a vakcinát,

akiknél fennáll a veszélye annak, hogy súlyosan megbetegszenek vagy meghalnak, ha elkapják a vírust.

Ilyen kockázati tényező a túlsúly, a tüdő- vagy szívproblémák.

Az egészségbiztosítóknak megküldött emlékeztetőben a tárca azt írja, hogy nincs szó arról, hogy az ötévesnél idősebbek oltására átfogó kampány indul, és a tervek szerint alacsonyan tartják a beoltható gyerekek számát ebben a korosztályban. Jelenleg azonban a 9 évesnél fiatalabbak körében terjed leginkább a koronavírus;

az összes érintett 10 százaléka ebben a korosztályban van.

Kedden 2112 új esetet regisztráltak Izraelben, ami március óta a legtöbb. Az esetek többségében az új fertőzöttek a delta variánst kapták el. A 9,3 millió izraeli mintegy 57 százaléka már a vakcina mindkét adagját megkapta. Ez az arány a 10-19 évesek körében viszont csak 32 százalék.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×