eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pexels.com

Berobbant a koronavírus egy szigorúan ellenőrzött fesztiválon

Több mint ezer fertőzöttet találtak egy hollandiai rendezvényen, pedig a belépéshez oltást vagy negatív teszt kellett.

A Verknipt elnevezésű szabadtéri fesztiválon, amelyet júliusban tartottak meg Utrechtben, mintegy 20 ezer fő fordult meg két nap leforgása alatt. A belépést csak oltással, vagy negatív teszttel engedélyezték, valamint azoknak, akik bizonyítani tudták, hogy a közelmúltban átestek a fertőzésen – írja a CNBC alapján a Portfolio.

Mindezek ellenére eddig 1050 résztvevő pozitív tesztet produkált. Nem biztos, hogy mindenki a fesztiválon fertőződött meg, az is lehet, hogy az utazás alatt vagy az afterpartykon kapták el a koronavírust, de azt lehet mondani, hogy a fesztiválhoz kapcsolódnak ezek a megbetegedések.

Túl hosszú idő lehet az a 40 óra, amennyivel az esemény előtt már el lehetett végeztetni a tesztet a belépéshez, időközben el lehet kapni a koronavírust. A hatóság azt javasolja, hogy 24 órára kellene csökkenteni ezt az időt. A másik probléma az lehetett, hogy már rögtön az oltást követően megkapták a védettségi igazolásukat Hollandiában az emberek, pedig köztudott, hogy több hétig tart, mire kialakul a védettség.

Hollandiában meredeken emelkednek az esetszámok, miután június végén feloldották a korlátozásokat és megnyitották a bárokat. Főként a fiatalok körében terjed a vírus. Az R-mutató jelenleg 2,17-en áll, szerdán ismét 10 ezer fölé emelkedett a napi esetszám, a regisztrált fertőzöttek többsége 20-29 év közötti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×