eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Reuters video

„Tűzgolyóként” végezte egy méregdrága Tesla

A sofőr még időben ki tudott szállni, mielőtt a lángok martalékává vált volna a jármű.

Csupán három nappal a leszállítása után magától lángra lobbant egy csúcskategóriás új Tesla a tulajdonos ügyvédjének állítása szerint. A Telex által idézett Reuters azt írja, a 129 ezer dollárba (több mint 38 millió forintba) kerülő Model S Plaid kedden gyulladt ki, miközben tulajdonosa pennsylvaniai otthona közelében vezette.

Az incidens során a tulajdonos is veszélybe került, mert nem akart működni az ajtó elektronikája, így azt nem lehetett a hagyományos módszerrel kinyitni, de végül a testi erejét használva kijutott a járműből – állítja az ügyvéd, Mark Geragos. Miután a férfi kikecmergett, a kocsi még gurult kb. 12 métert, majd „tűzgolyóvá” változott a leírás szerint.

Az ügyvéd szerint amíg ki nem derül, mi okozta a balesetet, nem kellene engedni, hogy forgalomban közlekedjenek a Tesla Model S Plaidek. Júniusban a típus bemutatóján Elon Musk, a cég vezetője azt mondta Model S Plaidről, hogy gyorsabb, mint bármelyik Porsche és biztonságosabb, mint bármelyik Volvo.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×