eur:
392.93
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Boris Johnson miniszterelnök távozik a londoni kormányfői rezidenciáról, a Downing Street 10-ből 2020. október 6-án. Johnson a nap folyamán részt vesz és felszólal a kormányzó Konzervatív Párt online kongresszusán.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Boris Johnson privát száma hosszú évek óta nyilvános az interneten

A Downing Street nem volt hajlandó kommentálni az esetet.

Johnson mobiltelefon-számát még 2006-ban tették nyilvánossá egy sajtóközélmenyben, amikor a jelenlegi brit miniszerelnök még David Cameron árnyékkormánya felsőoktatásért felelős minisztere volt, azonban azt – tanácsadói javaslatai ellenére – azóta sem volt hajlandó megváltoztatni.

Kincstári kancellárja, Rishi Sunak azzal védte a miniszterelnököt, hogy ez is azt erősíti, hogy Johnson „hihetetlenül megközelíthető”. „Valahányszor az utcára lép, az emberek úgy érzik, hogy kapcsolatba léphetnek vele, beszélhetnek vele” – tette hozzá.

A hírt a Downing Street nem volt hajlandó kommentálni – írja a BBC, amely többször is próbálta felhívni a számot, de a telefon jelenleg már úgy tűnik, hogy ki van kapcsolva.

Victoria Atkins belügyminiszter szerint a miniszterelnök „tisztában van a nemzetbiztonsággal kapcsolatos felelősségével”, és tudja, mit kell tenni azért, hogy teljesítse ezeket a „kötelességeket”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×