eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
II. Erzsébet brit uralkodó (b) lovagi rangra emeli Tom Moore kapitányt, a II. világháborús veteránt az windsori kastély kertjében az angliai Windsorban 2020. július 17-én. Az idős férfi áprilisban járókeretével több száz kört tett meg kertjében, célja eredetileg az volt, hogy akciójával ezer fontot összegyűjtsön és ezzel köszönje meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/AP/GETTY pool/Chris Jackson

Koronavírus - II. Erzsébet kemény üzenetet küldött

A királynő élő egyenesben beszélt a vírus elleni oltásokról.

A brit királynő egészségügyi szakemberekkel beszélgetett a világhálón, olyan vezetőkkel, akik a COVID-19 elleni vakcina bevezetését irányították az Egyesült Királyság négy nemzetében.

Őfelsége kifejtette, hogy létfontosságú, hogy minden közösség hozzáférjen az oltáshoz, és megosztotta saját tapasztalatait.

Mint mondta: őt nagyon gyorsan beoltották, a vakcina pedig ártalmatlan, azaz "egyáltalán nem fáj".

A királynő hozzátette, megérti azokat, akik tartanak a vakcinától, ez különösen azoknak, akik még soha nem kaptak oltást.

Azt üzente a kételkedőknek, hogy mások egészségére kéne gondolniuk, nem saját magukra.

Nem járványügyi kérdés közvetlenül, de a felvételen az is megfigyelhető, hogyan kell bólogatni egy olyan szituációban, amikor az ember a saját uralkodójával diskurál - írja a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk
Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Öt fiatal művésznek ítélték oda idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. A legjobbak közé került Márkus Luca, a Vígszínház színművésze is, aki az InfoRádióban beszélt az eddigi pályájáról, a társulati tagság fontosságáról és a belső energiája forrásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×