eur:
397.19
usd:
356.44
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Nem lassít a járvány Németországban

Az új év első napján 12 690 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek Németországban, az elmúlt 24 órában a járvány halálos áldozatainak száma 336 volt - közölte a Robert Koch Intézet (RKI).

A közlés szerint az adatok értékelése nehéz, mert az év végi ünnepek alatt feltehetően kevesebben teszteltették magukat, és valószínűleg nem mindenhonnan érkeztek meg az eredmények.

Egy héttel korábban, karácsonykor 14 455 új fertőzöttet és 240 halálesetet regisztráltak.

A legtöbb napi új halálos áldozatot - 1129-et - december 3-án, szerdán jelentették Németországban.

A hét nap alatt az egészségügyi hatóságoknak bejelentett adatok szerint minden 100 ezer emberből átlagosan 141,2 ember fertőződött meg. A legmagasabb arányt - 197,6-et - december 22-én mérték. A fertőzöttség mértéke tartományonként különböző: újév napján 341,2 volt Szászországban, 244,7 Türingiában, a legalacsonyabb - 74,2 - pedig Schleswig-Holsteinben.

Az RKI adatai szerint Németországban a járvány kezdete óta 1 755 351 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus. A vírus okozta Covid-19 betegségben 33 960-an haltak meg. Az RKI szerint a gyógyultak száma 1 368 100.

A vírus hétnapos országos reprodukciós rátája a Robert Koch Intézet szerint csütörtökön 0,80 volt (kedden 0,68). Ez azt jelenti, hogy száz fertőzött további 80 embert fertőz meg. A közegészségügyi intézet ugyanakkor figyelmeztetett, hogy az év végi ünnepek miatt az adatok késve érkezhetnek, ezért ez a fertőzési ráta is alulbecsült lehet.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×